Olanda continua sa se opuna aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, afirma ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers, precizand ca cele doua tari trebuie sa inregistreze progrese clare in combaterea criminalitatii si coruptiei, progrese ce vor trebui constatate in viitorul raport al CE.

Duminica, postul public de televiziune din Bulgaria (BNT) anunta ca un proiect de recomandare privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen pe 25 martie 2012, initial doar cu frontierele aeriana si maritima, va fi discutat in cursul Consiliului JAI din 14 decembrie. Surse europene afirmau marti ca problema aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi rediscutata in Consiliul JAI de miercuri, dar chestiunea nu va fi supusa votului, discutia pe aceasta tema urmand sa fie reluata cel mai devreme in februarie 2012, scrie MEDIAFAX.


Tot marti, ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers, a subliniat ca Olanda asteapta ca Bulgaria si Romania sa inregistreze progrese clare in combaterea criminalitatii organizate si coruptiei, progrese care vor trebui constatate in viitorul raport al Comisiei Europene din martie 2012.

Olanda doreste sa se asigure ca, dupa aderarea celor doua state la Schengen, in UE nu vor ajunge "infractori sau persoane corupte", a spus Leers.

"Nu sunt un dusman al Bulgariei si Romaniei. Sunt un prieten al Europei", a declarat Leers, citat de site-ul bulgar Sofia Echo.

Mai multe detalii despre aderarea Romaniei la Spatiul Schengen gasiti in Dosarul 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.