Presuspusul complot iranian de asasinare a ambasadorului saudit la Washington sugereaza ca Iranul este "si mai dispus" sa comita un atentat impotriva Statelor Unite.

Iranul este dispus sa lanseze atacuri pe teritoriul American daca se simte amenintat, sustin oficialii din Statele Unite.

Principalele agentii de informatii americane, intre care CIA, afirma ca acest presuspus complot “arata ca oficialii iranieni, dintre care si ghidul Ali Khamenei, si-au schimbat pozitia”, devenind mai dispusi sa comita un atentat in SUA, ca “reactie la actiunile americane reale sau presupuse care ameninta regimul”.

Seful spionajului american James Clapper s-a declarat, de asemenea, ingrijorat ca eventualele actiuni ar putea lua drept tinta obiective americane in strainatate sau ale aliatilor Statelor Unite, scrie mediafax.

Iranul a respins in bloc acuzatiile americane, denuntand o manipulare destinata divizarii tarilor musulmane, protejarii Israelului si cresterii presiunii asupra Republicii Islamice deja supuse unor sanctiuni internationale severe din cauza programului sau nuclear controversat.

Senatorul Dianne Feinstein a numit anul 2012 ca fiind unul critic pentru a convinge Iranul sa suspende programul nuclear . Al-Qaida continua sa fie o amenintare majora penatru SUA de cand cu moartea lui Osama bin Laden, de anul trecut, potrivit Dailymail.

Clapper a mai sustinut ca pe lista amenintarilor se afla si cresterea numarului de arme de distrugere in masa, de la armele chimice pana la cele biologice, pentru a provoca dezastre nucleare, radiologice.
Conform informatiilor, nu exista certitudinea ca aceste arme exista sau ca ele ar fi fost livrate grupurilor de teroristi dar posibilitatea acestui lucru ramane un risc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.