Reprezentantul Moscovei considera ca Iranul se confrunta in prezent cu riscul unei "escaladari militare".

Secretarul Consiliului de Securitate rus Nikolai Patrusev, a declarat joi, ca exista rsicul „unui conflict militar” in Iran. El sustine ca Israelul impulsioneaza Statele Unite in dorinta acestora de a aschimba regimul actual al tarii.

"Statele Unite considera Iranul problema numarul unu. Ei vor sa transforme statutul Teheranului de dusman in partener loial si sa schimbe cu orice pret regimul
", spune Patrusev.

Se folosesc de embargoul economic

"De ani de zile se sustine ideea ca iranienii vor crea o bomba atomica, insa nimeni nu a dovedit existenta unei componente militare in programul nuclear iranian", a spus Patrusev, potrivit HotNews.

Iranul a deschis saptamana aceasta o noua uzina de imbogatire a uraniului, intr-un loc ascuns, sub munte la 150 km de Teheran. Acest lucru a dus la aparitia unor tensiuni cu occidentali, carora le e teama ca programul nuclear civil din Teheran ar putea ascunde obiective militare.

"Exista informatii potrivit carora membri ai NATO si ai statelor arabe din Golful Persic, care actioneaza in conformitate cu scenariul din Libia, vor sa transforme ingerinta in treburile curente siriene in interventie militara directa", sustine Nikolai Patrusev, potrivit Realitatea.net.

Reprezentatntul Moscovei afirma ca esentialul fortelor de interventiei poate fi furnizat de Turcia, care pana de curand era in realtii bune cu Siria si nu de Franta, Italia sau Marea Britanie. Dupa parerea lui, Turcia, care se afla in rivalitate cu Iranul, are „ambitii imense”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.