In pofida eliminarilor lui Osama ben Laden si a islamistului americano-yemenit Anwar al-Awlaki, organizatia terorista Al-Qaida ramane "o amenintare reala la adresa Statelor Unite.

Postul CBS News a publicat fragmente din acest interviu cu Panetta ce va fi difuzat duminica, in care comandantul Pentagonului evoca strategia de lupta impotriva Al-Qaida a Statelor Unite.

"Vom merge dupa (membrii) Al-Qaida oriunde s-ar afla.
Este clar ca ne confruntam cu Al-Qaida in Pakistan. Ne confruntam, de asemenea, cu retelele Al-Qaida in Yemen, in Somalia, in Africa de Nord si se pare ca toate legaturile Al-Qaida sunt implicate in Afganistan", a declarat Panetta secretarul Apararii.

Intrebat daca Statele Unite au reusit sa invinga organizatia terorista, Panetta a declarat ca "nu inca". "Ei (membrii organizatiei) raman o amenintare reala. Sunt liberi in continuare, iar noi trebuie sa continuam sa sporim presiunea asupra lor oriunde s-ar afla", a adaugat comandantul Pentagonului.

Fortele americane au "dat o lovitura importanta la varful" retelei

De pe lista primilor zece cei mai importanti lideri Al-Qaida stabilita dupa atentatele de la 11 septembrie, unul singur mai este inca in viata, si anume Ayman al-Zawahiri, care a devenit liderul organizatiei in urma eliminarii lui Osama ben Laden in cursul unei operatiuni a unui comando american in Pakistan in mai, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.