Manifestarea de sustinere a premierului Viktor Orban a fost organizata de jurnalisti apropiati partidului Fidesz.

Participantii la miting au purtat bannere in diferite limbi de circulatie europeana, pentru a transmite un mesaj Uniunii: respectati suveranitatea Ungariei. Protestul a inceput in Piata Eroilor, centrul Budapestei.

"L-as numi un mars pentru pace pentru a arata Executivului ca este sustinut si pentru a arata Uniunii Europene ca nu suntem de acord cu felul in care sunt tratati guvernantii nostri", a declarat Zsolt Bayer, jurnalist, pentru BBC.

Organizatorii mitingului au vrut de asemenea sa demonstreze ca pot sa atraga de partea lor mai multi oameni decat Opozitia care au organizat in prima parte a lunii un proteste cu 70.000 de participanti.

Problemele dintre UE si Ungaria au inceput dupa reformele constitutionale maghiare care afecteaza independenta Bancii centrale si a justitiei. Comisia Europeana a somat guvernul maghiar sa revizuiasca aceste reforme pe 17 ianuarie, iar pe 24 ianuarie premierul Viktor Orban se va intalni cu seful CE.

Citeste si Presat de Comisia Europeana, Orban "lasa garda jos"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.