Procurorul care se ocupa de procesul lui Hosni Mubarak a cerut pedeapsa cu moartea pentru fostul lider egiptean.

Mustafa Suleiman a declarat la finalul rechizitoriului, in fata Tribunalului din Cairo unde este judecat fostul sef de stat, ca "Legea prevede pedeapsa cu moartea pentru crima cu premeditare".

Presedintele inlaturat de la putere este judecat pentru presupusa sa implicare in ordinele de a se deschide focul asupra multimii in timpul evenimentelor de la inceputul anului 2011, care s-au soldat oficial cu aproximativ 850 de morti, scrie MEDIAFAX.

Procesul fostului presedinte in varsta de 83 de ani, care a demisionat la 11 februarie la presiunile unei revolte populare, a inceput la 3 august. Mubarak se afla in arest preventiv la un spital militar de la periferia capitalei egiptene.

"Cum se poate ca presedintele republicii sa nu sa fie constient de demonstratiile care au izbucnit la 25 ianuarie?", a intrebat domnul Suleiman, potrivit BBC.co.uk.

Pedeapsa capitala a fost solicitata si pentru fostul Ministru de Interne Habib el-Adli si pentru alti sase oficiali de rang inalt ai serviciilor de securitate. "Habib el-Adli nu ar fi putut da ordin sa se traga in demonstranti fara a fi instruit in acest sens de catre Mubarak", a mai spus Khater, conform Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.