Grupul islamist Fratii Musulmani din Egipt a apreciat miercuri ca procesul fostului presedinte Hosni Mubarak reprezinta "o victorie" pentru popor, care l-a indepartat de la putere, in februarie, dupa 30 de ani de guvernare.

Grupul islamist, care era interzis in regimul lui Mubarak si care a creat Partidul Libertatii si Justitiei (PLJ), dupa indepartarea acestuia, a declarat ca acest proces ar trebui sa ajute poporul sa aiba "incredere" in armata, care conduce, de atunci, tara.

Procesul este "o adevarata victorie a vointei poporului, dupa revolutia de la 25 ianuarie", a declarat secretarul general al PLJ, Saad al-Katatni, potrivit MEDIAFAX.

"Faptul ca milioane de persoane au putut vedea procesul pe ecranele televizoarelor lor va asigura poporul egiptean de faptul ca justitia este pe calea buna", a adaugat el.

Organizarea acestui proces parea de neconceput in urma cu doar cateva luni, iar, pana in ultimul moment, majoritatea egiptenilor credeau ca Hosni Mubarak nu se va prezenta.

"Daca lucrurile continua astfel, vor fi construite punti de incredere intre popor si actualii lideri ai Egiptului", a apreciat al-Katatni.

Armata, care conduce tara de la indepartarea lui Mubarak de la putere, este acuzata de numerosi egipteni ca a participat la revolta pentru blocarea reformelor, menajarea oficialilor fostului regim si incercarea de a se prevala de putere.

Asezat pe o targa, Hosni Mubarak, primul lider din regiune care apare in fata justitiei, de la inceputul "primaverii arabe", a pledat nevinovat, miercuri, la deschiderea procesului sau, pentru crime si coruptie.

Dupa o audiere de patru ore, judecatorul a amanat procesul lui Mubarak si celor doi fii ai sai, la 15 august. Procesul pentru uciderea de manifestanti, atat impotriva fostului ministru de Interne Habib el-Adli, cat si a sase oficiali de rang inalt, urmeaza sa fie reluat joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.