Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a fost plasat in detentie pentru 15 zile, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Parchetului, la scurt timp dupa o masura similara vizandu-i pe fiii sai, in cadrul unei anchete privind folosirea violentei impotriva manifestantilor.

Anterior, televiziunea de stat a informat ca fiii lui Hosni Mubarak, Alaa si Gamal, au fost plasati in detentie pentru 15 zile, in cadrul anchetei privind folosirea violentei impotriva manifestantilor in timpul revoltei din ianuarie si februarie, relateaza MEDIAFAX.

"S-a decis incarcerarea lui Gamal si Alaa pentru 15 zile, pentru binele anchetei", a anuntat televiziunea.

Ei sunt acuzati ca au incitat la deschiderea focului asupra manifestantilor in timpul revoltei populare din perioada 25 ianuarie-11 februarie, pana la demisia tatalui lor, sub presiunea protestelor. Aproape 800 de persoane au murit in timpul revoltei. [Bilantul victimelor revoltei sociale din Egipt]

Hosni Mubarak si cei doi fii ai sai sunt convocati de justitie in cadrul unei anchete privind violentele comise impotriva manifestantilor in timpul revoltei si pentru acuzatii de coruptie, a anuntat duminica procurorul general Abdel Meguid Mahmoud, intr-un comunicat.

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a fost plasat marti la terapie intensiva, intr-un spital din Sharm el-Sheikh (est), dupa ce a suferit o criza cardiaca, in timpul unui interogatoriu, la doua luni dupa indepartarea sa de la putere.

"Fostul presedinte Hosni Mubarak a fost internat la (sectia de) terapie intensiva din cadrul Spitalului International din Sharm el-Sheikh, dupa ce a suferit o criza cardiaca", a anuntat agentia oficiala Mena.

Televiziunea oficiala a anuntat, anterior, ca presedintele indepartat de la putere a fost victima unei crize cardiace, in timp ce era interogat, fara sa ofere detalii privind continutul interogatoriului sau locul unde s-a desfasurat.

Mubarak, in varsta de 82 de ani, a suferit anul trecut in Germania o operatie pentru indepartarea vezicii biliare si a unui polip duodenal.

Citeste si:
Fostul dictator egiptean, Hosni Mubarak va fi pus in libertate
Fostul dictator egiptean,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.