Italia elimina, de la 1 ianuarie, restrictiile pe piata muncii impuse romanilor si bulgarilor.

Italia va elimina, de la 1 ianuarie 2012, restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor romani si bulgari, anunta presa bulgara.

Ministerul bulgar de Externe si cel al Muncii au fost instiintate oficial despre planul Italiei de eliminare a restrictiilor pe piata muncii de la 1 ianuarie 2012, informeaza MEDIAFAX.

Seful diplomatiei bulgare, Nikolai Mladenov, si ministrul bulgar al Muncii, Totyu Mladenov, au salutat decizia Italiei.

"Decizia este in totala concordanta cu pozitiile exprimate de principalele institutii europene"
, au reactionat cei doi ministri bulgari, salutand decizia Guvernului de la Roma.

Ulterior si Ministerul Muncii din Romania a primit aceasta informare. Ministerul de Afaceri Externe din Italia a transmis, joi, Ambasadei Romaniei din aceasta tara scrisoarea directorului general UE, Mario Bova, prin care este notificata incetarea restrictiilor impuse romanilor din 1 ianuarie 2012, Ministerul Muncii apreciind aceasta decizie.

"Decizia Italiei confirma raportul CE din 11 noiembrie care demonstreaza ca romanii au un rol important in economiile tarilor de destinatie (impactul mobilitatii a dus la o crestere de 0,3% la PIB pentru UE-27 si 0,4% pentru UE-15)", arata Ministerul Muncii.

De asemenea, Belgia ar putea fi un alt stat care deschide romanilor portile catre noi locuri de munca.

Anul acesta doar Islanda a mai eliminat restrictiile pentru romanii, in timp ce tari precum Germania, Marea Britanie, Olanda, Elvetia, Spania, Irlanda, Spania si Malta le-au mentinut sau le-au introdus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.