Aproximativ 300 de simpatizanti ai opozitiei ruse au protestat duminica in centrul Moscovei fata de decizia premierului Vladimir Putin de a se intoarce la Kremlin, dupa alegerile prezidentiale din 2012, si de a face schimb de posturi cu presedintele Dmitri Medvedev,

  • "Alegerile voastre sunt o farsa"

Raspunzand unui apel al mai multor miscari de opozitie cum ar fi Frontul Civil Unit infiintat de fostul campion de sah Garry Kasparov
, manifestantii s-au reunit in piata Puskin si afisau banderole pe care se putea citi "Putin trebuie sa plece" sau "Alegerile voastre sunt o farsa", a constatat un jurnalist al AFP.

"Am venit sa protestez fata de Putin si Medvedev deoarece si-au atribuit ei insisi posturile, in timp ce poporul este cel care trebuie sa isi aleaga liderii", a declarat Antonina, o pensionara in varsta de 73 de ani, purtand o bereta rosie cu simbolul Partidului Comunist, relateaza MEDIAFAX.

Artiom Adiev, un student in varsta de 22 de ani, a venit sa participe la aceasta manifestatie pentru "a face puterea sa inteleaga ca nu toata lumea este de acord" cu deciziile tandemului Putin-Medvedev.


"Anuntul provind schimbul de roluri intre Putin si Medvedev este pur si simplu o provocare! Puterea a fost confiscata si poporul nu isi poate alege liderii", a denuntat studentul.

Putin si-a anuntat sambata intentia de a redeveni presedinte dupa scrutinul din martie 2012. El a precizat, de asemenea, ca ii va ceda conducerea Guvernului lui Medvedev, cel pe care l-a desemnat in 2008 sa ii succeada la Kremlin, deoarece el nu se putea prezenta pentru un al treilea mandat consecutiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.