Presedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a propus sambata pe premierul Vladimir Putin drept candidat la prezidentialele din martie 2012, in cadrul congresului partidului de guvernamant Rusia Unite.

Avand in vedere ca mi-a oferit conducerea listei partidului (Rusia Unita la alegerile legislative) si ca in caz de succes, faptul ca eu sunt pregatit sa lucrez activ in Guvern, cred ca va fi bine ca acest congres sa sustina candidatura liderului partidului, Vladimir Putin, la functia de presedinte al tarii", a declarat Medvedev.

El s-a exprimat in fata celor aproximativ 11.000 de militanti ai partidului Rusia Unita, reuniti in palatul sporturilor Lujniki din Moscova.

Cu cateva minute inainte, Vladimir Putin l-a propus pe Medvedev sa ocupe prima pozitie pe lista partidului Rusia Unita pentru alegerile legislative din decembrie, transmite MEDIAFAX.

"Propun ca lista (partidului) Rusia Unita la alegerile pentru Duma (Camera inferioara a Parlamentului) din 4 decembrie sa fie condusa de seful statului in exercitiu, Dmitri Anatolevici Medvedev", a declarat premierul rus.

Acesta din urma l-a desemnat in 2008 pe Medvedev, in varsta de 46 de ani, drept succesorul sau. Neputandu-se prezenta pentru un al treilea mandat prezidential, Putin a preluat conducerea Guvernului rus.

De altfel, o reforma constitutionala adoptata in 2008 a prelungit durata mandatului prezidential de la patru la sase ani incepand din 2012.

Teoretic, Putin, in varsta de 58 de ani, va putea sa se prezinte in 2018 si sa ramana la putere pana in 2024.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.