Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, marti, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antiracheta in Romania.

Semnarea a avut loc la scurt timp dupa intalniri intre presedintele SUA, Barack Obama, vicepresedintele Joe Biden si seful statului roman, Traian Basescu.[Basescu s-a intalnit cu Obama]

  • Clinton: Acordul privind scutul va pozitiona Romania ca actor central in arhitectura antiracheta NATO

Hillary Clinton a declarat dupa semnarea acordului privind amplasarea de elemente antiracheta in SUA, ca acest document va pozitiona Romania ca un actor central in viitoarea arhitectura antiracheta a NATO, relateaza MEDIAFAX.

"Datorita angajamentului presedintelui Romaniei si al presedintelui Barack Obama, am semnat astazi acest acord important", a spus Hillary Clinton.

Ea a apreciat ca acest document reprezinta un pas esential in contracararea amenintarilor cu rachete balistice care reprezinta un risc din ce in ce mai crescut.

"Initiativa va pozitiona Romania ca un actor central in viitoarea arhitectura antiracheta a NATO", a spus ea.

  • Baconschi: Stam alaturi de voi, cum vom sta totdeauna

Si ministrul nostru de Externe, Teodor Baconschi, a declarat ca Romania este hotarata sa participe la eforturile privind securitatea globala, iar vizita presedintelui Basescu la Washington este o dovada in acest sens.

"Acest moment vine la doua zile dupa ce toata lumea a comemorat alaturi de poporul american oribilele atacuri de la 11 septembrie. Stam alaturi de voi, cum am stat intotdeauna. Vantul schimbarii din lumea araba arata ca merita luptat pentru schimbari", a spus Baconschi. [Romania: Tara lui tranzit, tara de scut]

El a adaugat ca, in calitatea sa de "membru al lumii libere si partener strategic al SUA, Romania este hotarata sa participe la eforturile privind securitatea globala".

Citeste si:
Un fost ministru de externe cere interzicerea reclamelor Pepsi
Un fost ministru de externe...

"Vizita presedintelui Traian Basescu la Washington confirma aceasta abordare pentru securitatea globala", a precizat seful diplomatiei romane.

Semnarea documentului se produce la un an si jumatate de la anuntul privind decizia de participare a Romaniei la acest sistem, in 4 februarie 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.