Comisia Europeana a anuntat ca in mai multe tari din Europa au aparut cazuri de imbolnavire cu EHEC.

Specialistii in microbiologie din Hamburg au identificat sursa infectarilor cu o forma agresiva de colita hemoragica (EHEC) in Germania, care a dus la decesul a cel putin sase persoane si la imbolnavirea a sute de cetateni: castraveti importati din Spania, scrie realitatea.net.

Maladia provocata de bacteria EHEC nu se limiteaza insa la Germania, raspandindu-se spre nordul Europei. Cazuri de infectii cu bacteria E. coli au fost raportate si in Marea Britanie, Suedia, Danemarca si Olanda.

In prezent, Romania nu importa castraveti din Spania, ci doar din Olanda si Bulgaria, a asigurat Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.



Anterior, Ministerul german al Agriculturii anunta ca “la originea recentelor cazuri de infectie cu bacteria E.coli enterohemoragic (Eceh) sta consumul de rosii, castraveti si salate crude".

RKI, institutia federala de supraveghere si combatere a bolilor, a numarat 140 de cazuri de SHU in Germania, respectiv dublul cifrei inregistrate in 2010 (65).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.