Echipele de cautare au reusit sa recupereze una din cele doua cutii negre ale avionului Air France care s-a prabusit in Atlantic in timpul unui zbor intre Rio si Paris in 2009.

Echipa de investigatii a localizat si identificat unitatea ce apartinea avionului, a anuntat Biroul de Investigatii si Analiza din Franta. Ei au sarcina de a elucida cauzele prabusirii avionului care a ucis 228 de oameni, scrie News.com.au.

Intr-o declaratie, agentia a adaugat ca “unitatea era intr-o stare buna” dupa ce a fost scoasa din apa pe vasul Ile de Sein.


“In acest moment, cutia se pare ca este intr-o stare buna. Expertii nostril ne vor spune daca exista sanse reale de recuperare a datelor”, a anuntat Jean-Paul Troadec, directorul Biroului de Investigatii si Analiza.

“Daca datele pot fi folosite, ne vor ajuta in investigatie pentru ca aceasta cutie are capacitatea de a inregistra altitudinea, viteza si pozitia avionului”
, a adaugat acesta.


Cutia neagra va ajunge la Biroul de Investigatii in decurs de 10 zile.

Avionul Airbus A330 s-a prabusit in Atlantic in timpul unui zbor intre Rio si Paris pe 1 iunie 2009. Ramasite din avion au fost gasite la inceputul lunii aprilie. Principal cauza a dezastrului ramane inca necunoscuta.

Citeste si: Franta: Autoritatile reincep cautarea epavei avionului prabusit in Atlantic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.