Liderul nord-coreean Kim Jong-il este dispusa sa poarte discutii cu SUA si Coreea de Sud, fara conditii prealabile, legat de "orice" problema.

Liderul nord-coreean Kim Jong-il este dispusa sa poarte discutii fara conditii prealabile legat de "orice" problema, a declarat fostul presedinte Jimmy Carter la finalul unei calatorii la Phenian in incercarea de a dezamorsa tensiunile de pe peninsula divizata, scrie Huffington Post.

"Presedintele si Secretarul General Kim Jong-il a declarat ca este dispus el si oamenii din Coreea de Nord sunt dispusi sa negocieze cu Coreea de Sud sau cu Statele Unite sau cu cele sase mari puteri pe orice subiect in orice moment si fara conditii prealabile", a declarat Carter intr-o conferinta de presa, joi.

Carter si alti trei fosti lideri de stat - cunoscuti si sub numele de Batranii - s-a intalnit cu liderii de Nord in Pyongyang in timpul unei vizite "private" in care s-a discutat, de asemenea, nevoile tarii pentru ajutor alimentar.

El nu s-a intalnit cu Kim Jong-il, in persoana, dar a primit o nota de la el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.