O femeie disperata a intrat in hotelul din Tripoli, unde sunt cazati jurnalisti internationali, si a inceput sa strige ca lumea trebuie sa stie ca ea a fost violata si batuta de catre militia lui Gaddafi.

Pe fata si picioarele femeii se putea vedea urme de lovituri. Femeia, de varsta mijlocie si bine imbracata, a spus jurnalistilor ca se numeste Eman al-Obeidy si ca este din orasul Benghazi, scrie MEDIAFAX.

Aceasta a sustinut ca a fost retinuta de catre oamenii lui Kadhafi la un punct de control de la est de Tripoli. Eman al-Obeidy striga plangand ca a fost retinuta impotriva vointei ei timp de doua zile si violata de 15 barbati. "Uite ce a facut pentru mine militia lui Kadhaf. Onoarea mea a fost calcata in picioare de ei", striga femeia.

Femeia a aratat jurnalistilor urmele legaturilor de la incheieturile mainilor si de la glezne.

  • "Suntem cu totii libieni", a declarat femeia. "De ce nu ne trateaza la fel?".

Dupa scurt timp, au aparut foretele de securitate loiale lui Kadhafi care au scos-o cu brutalitate din hotel, in timp ce femeia se zbatea si striga in continuare.

Fortele de securitate si chiar angajati ai hotelului au tarat femeia din cladire, incercand sa-i acopere capul cu o panza neagra. Jurnalistii care au vrut sa ajute femeia au fost agresati si batuti de catre fortele de securitate, acestia distrugandu-le camerele video.

Femeia a fost suita cu forta intr-o masina alba, in fata jurnalistilor care insistau sa stie unde va fi dusa.

  • La o conferinta de presa tinuta in urma incidentului, Moussa Ibrahim, un purtator de cuvant al Guvernului, a declarat ca anchetatorii l-au informat ca femeia era beata si bolnava mintal.

"Se pare ca este bolnava psihic. Acum se afla in grija anchetatorilor, care investigheaza cine este si unde se afla familia ei, pentru ca ea refuza sa ofere aceste informatii", a declarat Ibrahim, potrivit Adevarul.

Anita McNaught, corespondentul Al Jazeera din Tripoli, a declarat: "Guvernul a sugerat initial ca era beata, dar ulterior oficialii au declarat ca primeste ingrijiri pentru ceea ce ei au descris a fi un viol".

Citeste si:
50 de ani de la primul pas pe Luna: Romania, printre tarile din...
50 de ani de la primul pas pe...


  • Potrivit allvoices.com, postul national de televiziune din Libia sustine ca femeia a refuzat sa fie examinata de doctori si nu a vrut sa faca nici testul pentru a stabili daca a fost violata. Acestia au promis ca maine vor veni cu dovezi clare ca femeia a mintit si in privinta numelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.