Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a solicitat Uniunii Europene convocarea unui summit pentru discutarea unei strategii comune in fata crizei din Libia si a consecintelor acesteia in privinta imigratiei.

"Franta a cerut o reuniune a Consiliului European, la care sa fie adoptata o strategie comuna fata de criza libiana, ale carei consecinte pot fi foarte grave pentru stabilitatea intregii regiuni", a afirmat Sarkozy, intr-o interventie televizata, citeaza MEDIAFAX.

In cursul unei vizite in Tunisia, Sarkozy a vorbit, vineri, despre ideea convocarii unui Consiliu European dedicat revolutiilor arabe, cooperarii in cadrul Uniunii pentru Mediterana si viitorului relatiilor dintre Europa si tarile din Orientul Mijlociu.

Duminica seara, el a subliniat riscurile de derapaj violent in tarile arabe, dupa ce situatia din Libia s-a degradat semnificativ.

Revoltele "pot foarte bine sa degenereze in violente si sa duca la instaurarea de dictaturi si mai rele decat cele dinainte", a spus el. "Stim care pot fi consecintele unor astfel de tragedii asupra fluxurilor migratorii incontrolabile si a terorismului", a adaugat Sarkozy.

Italia si-a avertizat partenerii europeni in repetate randuri in legatura cu riscurile umanitare catastrofale ale crizei din Libia, care risca sa genereze un aflux de refugiati.

Citeste si: ONU ii impune sanctiuni dure lui Muammar Kadhafi

Tony Blair negociaza direct cu Kadhafi

Un alt grup de romani evacuati din Libia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.