Fostul premier britanic Tony Blair l-a sunat, in mai multe randuri, pe colonelul Muammar Kadhafi, pentru a incerca sa il convinga sa opreasca violentele contra poporului sau, potrivit unor informatii de presa, confirmate duminica de ministrul Afacerilor Externe, William Hague.

Hague a precizat, raspunzand unei intrebari din partea postului de televiziune BBC, ca Tony Blair a informat Guvernul privind conversatiile sale telefonice, in ultimele zile, cu Kadhafi. El a precizat ca Guvernul a fost informat dupa convorbiri, si nu in prealabil.

"Nu vom intra in negocieri cu colonelul Muammar Kadhafi", a subliniat ministrul britanic al Afacerilor Externe, transmite MEDIAFAX.

Tony Blair, reprezentant al Cvartetului in Orientul Mijlociu, a fost sever criticat de presa britanica, in ultimele zile, pentru legaturile sale cu regimul libian. Fostul premier, in perioada 1997-2007, a operat o apropiere spectaculoasa cu Libia, atunci cand aceasta a revenit in comunitatea internationala, dupa 2003.

Potrivit publicatiei The Independent on Sunday, Blair l-a sunat pe Kadhafi, pentru prima data, vineri, pentru a-i cere sa inceteze violentele. Ulterior, Blair l-a sunat pe Kadhafi, pentru a doua oara, la indemnul Foreign Office, pentru a face presiuni asupra acestuia cu scopul de a parasi puterea. Hague nu a confirmat niciuna dintre aceste informatii.

Insa, ministrul britanic al Afacerilor Externe a precizat ca a l-a "sunat, la randul sau, pe ministrul libian al Afacerilor Externe, noaptea trecuta (vineri spre sambata), pentru a-i transmite personal ca situatia este inacceptabila".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.