- Premierul "populist" ungar Viktor Orban este ultima persoana din Europa potrivita pentru a detine presedintia semestriala a Uniunii Europene, comenteaza ziarul britanic The Guardian, in editia electronica.

"Problemele Ungariei sunt acum si cele ale Uniunii Europene. In calitatea de presedinte al UE in urmatoarele sase luni, Ungaria are multe responsabilitati: incheierea acordului pentru aderarea Croatiei, intrarea Romaniei si Bulgariei in Spatiul Schengen, dezbaterea pe tema integrarii romilor si politici economice mai eficiente. Un populist de dreapta care deja a starnit iritarea Germaniei, Cehiei, Luxemburgului si a OSCE in legatura cu legea ungara a presei, Viktor Orban este ultima persoana din Europa potrivita sa monitorizeze, sa nu mai spunem sa gazduiasca, aceste consultari", apreciaza ziarul The Guardian, potrivit MEDIAFAX. [Premierul ungar: 2011 va fi cel mai dificil an pentru UE]

"Contributia sa la dezbaterea central-europeana a fost retrezirea fantomelor trecutului prin oferirea posibilitatii de a primi cetatenie ungara celor aproximativ 3,5 milioane de etnici maghiari din tarile vecine Ungariei", subliniaza The Guardian.

"Este corect sa vedem dezastruoasa mostenire economica a fostului guvern ungar. Poate ca cel mai asemanator model de revolutie patriotica a fost regimul nefericit al fratilor Kaczynski in Polonia. Dar, spre deosebire de Polonia, Ungaria este o tara mica, a carei economie este dependenta de investitiile germane. Fara investitiile germane, acest castel de carti s-ar prabusi", apreciaza publicatia britanica.

Citeste si:Integrarea romilor, o prioritate a Uniunii Europene

Ungaria vrea frontiera libera cu Romania

Basescu: Imi asum responsabilitatea pentru intarzierea intrarii in Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.