Arnold Schwarzenegger si-a incheiat luni mandatul de guvernator al Californiei, fara sa fi dezvaluit ce proiecte de viitor are, dupa sapte ani la conducerea celui mai populat si mai bogat stat din Statele Unite.

Democratul Jerry Brown este cel care-i va urma in functie fostului Mister Univers, devenit o celebritate la Hollywood, care nu a mai candidat la ultimele alegeri, scrie MEDIAFAX.

"Exista mai multe optiuni: sa fac filme, sa scriu carti",
declara guvernatorul in varsta de 63 de ani, in cadrul unei recente vizite oficiale la Moscova.

Arnold Schwarzenegger, supranumit Arnie sau Governator, dupa filmul Terminator, care i-a adus celebritatea la Hollywood, preciza ca va continua sa se concentreze asupra responsabilitatilor sale politice, pana la finalul mandatului.

Desi a impresionat prin transformarea sa in "republican liberal" aparator al mediului inconjurator, care i-a adus realegerea in 2006, cota sa de popularitate a avut de suferit, in ultimii ani, din cauza ghinionului Californiei, un stat puternic afectat de criza economica.

Dar numerosi analisti speculeaza asupra continuarii carierei sale politice. Unii vorbesc despre un post in Congres, la Washington, altii despre o functie in cadrul administratiei Obama, in legatura cu mediul.

Un lucru este sigur: el nu se va putea angaja in cursa pentru Casa Alba, contra lui Barack Obama, in 2012, pentru ca functia suprema este rezervata persoanelor nascute in Statele Unite. Schwarzenegger s-a nascut intr-un mic oras langa Graz, in Austria.

In 1968, pe cand avea 21 de ani, Arnold Schwarzenegger debarca in Statele Unite, fara un ban in buzunar, avand in CV doar cateva premii de culturism.

Dupa ce obtine o diploma in comert, devine milionar castigand titlul de Mister Univers si se indreapta catre o cariera in cinema, unde se impune prin rolul din filmul Conan Barbarul (1982), iar ulterior prin rolul din Conan Distrugatorul (1984).

Citeste si:
VIDEO Actorul Arnold Schwarzenegger s-a vaccinat anti-Covid
VIDEO Actorul Arnold...

Dar rolul din filmul Terminator este cel care-i va aduce gloria, cu faimoasa fraza care a intrat in cultura populara: "I'll be back".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.