Doi mineri au supravietuit exploziei care s-a produs intr-o mina de pe coasta de vest a insulei sudice a Noii Zeelande, dar niciun contact nu a fost stabilit cu ceilalti 36 de barbati ramasi in subteran dupa accident, a anuntat directorul companiei miniere, citat de AFP.
"Am avut doi mineri care au iesit din mina si care in prezent primesc asistenta la suprafata", a declarat Peter Whittall. "Nu avem niciun contact cu ceilalti", a adaugat el pentru postul de televiziune TV3.

Explozia s-a produs in cursul dupa-amiezii, in jurul orei locale 16.30 (05.30 ora Romaniei), intr-o mina de carbune din Pike River, potrivit politiei, relateaza MEDIAFAX. Potrivit primarului, politia, elicoptere de salvare si ambulante au sosit la fata locului.

Potrivit The Telegraph, primarul din Grey District, un orasel situat pe coasta de vest a insulei sudice a Noii Zeelande, in apropierea minei, a declarat ca politia, elicoptere de interventie si ambulante au sosit la fata locului.

"Incercam sa aflam ce s-a intamplat in subteran. Toata conducerea incearca sa afle ce s-a intamplat si cand vom sti, vom putea publica un comunicat de presa", a declarat compania miniera din Wellington, unde isi are sediul.

Explozia a provocat intreruperea alimentarii cu energie electrica in zona minei Pike River, ingreunand operatiunile de cautare. "Nu sunt vesti bune", a declarat primarul localitatii, Tony Kokshoorn, dupa ce initial anuntase ca disparusera intre 25 si 30 de mineri.

Ministrul neo-zeelandez al Minelor, Gerry Browlee, a anuntat ca Guvernul va face tot posibilul pentru salvarea minerilor, explicand ca mina este solida si are un sistem de ventilatie eficient. Mina este detinuta de compania New Zealand Oil and Gas si de grupurile indiene Gujarat NRE Coke si Saurashtra Fuels Private.

Accidentul s-a produs dupa inchiderea Bursei din Wellington. Insa la Bursa australiana, valoarea actiunilor Pike River Coal a scazut cu 14 la suta.

  • In 1896, o explozie in mina neo-zeelandeza Brunner s-a soldat cu moartea a 65 de mineri, acesta fiind cel mai grav accident din istoria tarii.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.