Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a sugerat ca Parisul s-ar putea opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Afla care sunt motivele.

In cazul in care Bucurestiul nu va crea cat mai repede un plan de actiune de urgenta pentru integrarea romilor, relateaza Le Monde, conform MEDIAFAX.

Pierre Lellouche si ministrul francez al Imigratiei, Eric Besson, efectueaza o vizita la Bucuresti pentru a explica politica franceza pe tema romilor si pentru a cere "un plan de urgenta" Guvernului roman.


Intr-un interviu pentru cotidianul Le Monde, Lellouche aminteste ca "Franta a fost primul avocat al intrarii Romaniei in UE". Guvernul francez va cere Bucurestiului "ca Romania sa prezinte cat mai repede un plan de actiune de urgenta pentru integrarea comunitatii rome".

Secretarul de stat a sugerat ca, in caz contrar, Parisul s-ar putea opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen. "Nu am avea un fundament pentru a stabili o legatura juridica intre cele doua probleme. Dar daca Romania nu prezinta un plan de integrare a romilor, fiecare va suporta consecintele", a conchis Lellouche.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.