Sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, s-a declarat luni foarte ingrijorata de ciocnirile interetnice din Kirgizstan si a decis sa trimita un emisar in aceasta fosta republica sovietica.

"Sunt in contact cu reprezentantul nostru special care se va intoarce in regiune, pentru a analiza ce poate fi facut in plus pentru a oferi ajutor tarii", a declarat Ashton, citata de NewsIn.

Luni dimineata, si secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si-a anuntat intentia de a trimite un emisa in Kirgizstan.

Bilantul violentelor interetnice care afecteaza de trei zile Kirgizstanul a ajuns la 117 morti si 1.458 de raniti, a anuntat Ministerul Sanatatii.
Sambata, ciocnirile au luat amploare in localitatile Os si in Jalal-Abad. Toate magazinele si pietele au fost inchise, iar transporturile au fost suspendate. Pompierii, escortati de unitati speciale de politie, au fost chemati sa stinga numeroasele incendii care au izbucnit in oras. [Peste 100 de morti in urma violentelor din Kirgizstan]

Situatia s-a imbunatatit partial in urma ploii puternice. "Ploaia cu grindina care a inceput in Jalal-Abad a stins cladiri care erau in flacari. De asemenea, multe persoane au disparut de pe strazi. Au fost auzite focuri de arma, dar nu atat de dese ca inainte", a declarat un martor pentru RIA Novosti.

Guvernul provizoriu kirghiz se izoleaza de lume

Kirgizstan, lovit de un "haos ordonat"

Revolte sangeroase in Kirgizstan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.