Revoltele care au izbucnit in noaptea de joi spre vineri la Os, in sudul Kirgizstanului, s-au soldat cu moartea a 17 persoane, iar circa 200 au fost ranite, dar politia a dat asigurari ca situatia se afla in prezent sub control.

"Situatia a fost adusa sub control de fortele de ordine; schimbul de focuri de arma de la Os s-a incheiat", a afirmat un purtator de cuvant al politiei, relateaza RIA Novosti, conform NewsIn.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca 17 persoane au murit, iar aproximativ 200 au fost ranite, majoritatea impuscate.

In noaptea de joi spre vineri au izbucnit violente in mai multe districte din Os, aparent dupa o ciocnire intre mai multe grupuri de tineri. Numeroase persoane au dat foc la masini in oras si au spart vitrine ale unor magazine.

Cauza revoltelor este necunoscuta, iar participantii nu a inaintat nicio cerere deocamdata.

Guvernul interimar a impus restrictii de circulatie in oras si in zona si a decretat stare de urgenta pana in 20 iunie.

Peste 1.000 de politisti si militari au fost desfasurati pentru a patrula in zona, iar mai multe drumuri au fost blocate. Autoritatile au lansat o ancheta si au dat asigurari ca nu vor apela la alte tari pentru a le ajuta sa stabilizeze situatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.