Autoritatile din Singapore au cerut arestarea si punerea sub urmarire internationala a diplomatului Silviu Ionescu, cercetat penal pentru un accident rutier in urma caruia o persoana a murit.

Update: Romania va trimite reprezentanti la Singapore pentru a studia dovezile ce au aparut impotriva diplomatului Silviu Ionescu, potrivit MAE singaporez, relateaza Straits Times, citata de NewsIn.

Reprezentantii vor colabora cu oficiali din biroul Procurorului general din Singapore. Informatia a fost transmisa de Ministerul de Externe din Singapore dupa intalnirea cu ambasadorul roman Aurelian Neagu. Ministerul spera ca grupul de lucru isi va putea incepe activitatea pana la sfarsitul acestei luni.

Arestarea lui Ionescu nu poate fi dispusa de autoritati straine, intrucat acesta are imunitate diplomatica pe teritoriul altor state. Singurii care pot cere arestare ar fi procurorii romani, au declarat pentru NewsIn, surse judiciare.

Procurorii Parchetului General (PG) au inceput la 3 februarie urmarirea penala pe numele diplomatului Silviu Ionescu, pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii. [13 capete de acuzare impotriva lui Ionescu]

Diplomatul s-a prezentat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), unde a luat la cunostinta invinuirile si a fost audiat. Ionescu a sustinut, in fata procurorului, ca este nevinovat si ca va aduce probe in aces sens, care sa demonstreze ca n-a fost in masina la momentul producerii accidentului.

Ministerul roman de Externe a luat decizia suspendarii, incepand cu 4 februarie 2010, a raporturilor de munca cu MAE ale lui Silviu Ionescu pe timpul desfasurarii urmarii penale de catre procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica.

Accidentul din Singapore in care a fost implicata masina ambasadei romane, la volanul careia se afla fostul diplomat Silviu Ionescu, a fost provocat de actiunea necugetata a acestuia, potrivit concluziilor anchetei autoritatilor locale. Ancheta politiei din Singapore a relevat ca fostul diplomat roman Silviu Ionescu este "implicat penal" in moartea lui Tong Kok Wai si ranirea grava a altor doi pietoni. Audierile in acest dosar s-au incheiat dupa sapte zile, in care au fost prezentate 250 de probe si au depus marturie 54 de matori.

Citeste si:
Britanic condamnat la pușcărie în Singapore pentru că a refuzat să...
Pedeapsă cruntă pentru un...

[Romania tace in "Cazul Singapore"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.