Biroul procurorului general din Singapore a pregatit 13 captele de acuzare impotriva diplomatului roman Silviu Ionescu, dupa ce o ancheta locala a stabilit ca se afla la volanul masinii ambasadei care a fost implicata, in decembrie, de un dublu accident soldat cu victime.

Ionescu va fi acuzat, intre altele, de conducere imprudenta ce a dus la cauzarea mortii unei persoane, vatamare grava, parasire a locului accidentului, scrie The Straits Times, potrivit NewsIn.

Ministerul Afacerilor Externe din Singapore a anuntat joi seara ca l-a convocat saptamana viitoare pe ambasadorul Romaniei in Singapore, Aurelian Neagu, pentru a discuta despre acuzatiile formulate la adresa lui Ionescu.

Ce urmeaza este, totusi, neclar, au declarat avocati contactati de publicatia singaporeza. Avocatii spun ca Ionescu trebuie sa fie in Singapore pentru a raspunde acuzatiilor. El are insa imunitate diplomatica, iar Romania nu a dat semnale ca ar fi dispusa sa i-o ridice. In eventualitatea - putin probabila - ca Bucurestiul va proceda asa, Silviu Ionescu nu poate fi obligat sa se intoarca in Singapore, intrucat intre Singapore si Romania nu exista un tratat de extradare, au explicat avocatii.

Accidentul din Singapore in care a fost implicata masina ambasadei romane, la volanul careia se afla fostul diplomat Silviu Ionescu, a fost provocat de actiunea necugetata a acestuia, potrivit concluziilor anchetei autoritatilor locale. Ancheta politiei din Singapore a relevat ca fostul diplomat roman Silvio Ionescu este "implicat penal" in moartea cetateanului Tong Kok Wai si ranirea grava a altor doi pietoni. Audierile in acest dosar s-au incheiat dupa sapte zile, in care au fost prezentate 250 de probe si au depus marturie 54 de matori.

La 17 decembrie 2009, presa din Singapore a scris ca o masina a Ambasadei Romaniei la Singapore a fost implicata, in noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, intr-un accident pe un bulevard din oras, trei persoane fiind lovite in doua intersectii diferite.

Fostul diplomat Ionescu a calcat trei oameni si a fugit

Citeste si:
Britanic condamnat la pușcărie în Singapore pentru că a refuzat să...
Pedeapsă cruntă pentru un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.