Politistii care inspectau caile ferate in apropiere de gara Paliha, 180 kilometri distanta de Moscova, au descoperit un dispozitiv explozibil intre sine, a anuntat un purtator de cuvant al politiei transporturilor feroviare, relateaza RIA Novosti.

  • 10.000 de dolari pentru familiile indoliate

Premierul rus Vladimir Putin a ordonat ca familiile celor care si-au pierdut viata in dublul atentat sinucigas de la Moscova sa primeasca despagubiri de cate 10.279 dolari, relateaza RIA Novosti. De asemenea, familiile persoanelor ranit grav vor primi cate 3.374 de dolari, iar cele ranite usor 1.687 de dolari, relateaza NewsIn.

  • Putin: Teroristii vor fi nimiciti

Dupa cele doua atentate, premierul rus , care se afla in Siberia, si-a schimbat programul si se va intoarce la Moscova.
Teroristii aflati la originea atentatelor din Moscova vor fi nimiciti, a declarat astazi premierul rus Vladimir Putin, declarandu-se convins ca organizatorii atacurilor din Moscova vor fi pedepsiti. "Este clar pentru toata lumea ca astazi a fost comisa o crima ingrozitoare impotriva civililor, prin efectele sale si caracterul sau dezgustator. Sunt sigur ca politia va face tot ce va putea pentru a-i gasi si pedepsi pe criminali. Teroristii vor fi nimiciti", a subliniat acesta , citat de RIA Novosti.

Presedintele american Barack Obama a calificat atentatele sinucigase de la Moscova, drept "acte atroce":
"Poporul american este solidar cu poporul rus, pentru a se opune extremismului violent si atentatelor teroriste lase, care arata un astfel de dispret fata de viata umana, si condamnam aceste acte atroce".

NATO a propus Rusiei organizarea unei intalniri la sfarsitul lunii aprilie, pentru a discuta despre sporirea masurilor antiterorism, in urma atentatelor din Moscova, a anuntat trimisul rus la Alianta, Dmitri Rogozin, relateaza RIA Novosti.

Seful FSB, Aleksandr Bortnikov, a declarat ca teroristi din Caucazul de Nord ar fi responsabili pentru atacurile din Moscova. Potrivit acestuia, "in locul exploziilor au fost gasite cadavrele a doua teroriste sinucigase din Caucazul de Nord".
Acesta a adaugat ca o reuniune a ministrilor de externe din NATO va avea de asemenea loc la sfarsitul lunii aprilie, ca si Consiliul Rusia-NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.