Gruparea islamista caucaziana a liderului rebel cecen Doku Umarov a revendicat atentatul de vineri, vizand trenul rus Nevski Express, soldat cu 27 de morti, a anuntat site-ul Kavkazcenter, apropiat miscarii, relateaza AFP.

"Declaram ca aceasta operatiune a fost pregatita si desfasurata in cadrul unei serii de operatiuni de sabotare planificate la inceputul anului, vizand locuri strategice din Rusia, la ordinul emirului Emiratului Caucaz, Doku Umarov", se arata in scrisoarea de revendicare pe care Kavkazcenter sustine ca a primit-o.

Textul a fost semnat de "statul major al fortelor armate din Emiratul Caucaz", condus de Doku Umarov, un fost presedinte separatist cecen care s-a proclamat emir si sef al tuturor miscarilor rebele active in Caucazul rus, relateaza NewsIn.

Mai multe republici din Caucazul de Nord se confrunta cu o rebeliune ce isi are originea in cele doua razboaie din Cecenia, de la incepul anilor '90 si inceputul anilor 2000.

Resturile unei bombe au fost gasite in locul in care a deraiat trenul Moscova-Sankt Petersburg

Expresul Moscova-Sankt Petersburg: Rusia ii cauta pe vinovatii atentatului soldat cu zeci de victime

Posibil act terorist: 39 de morti in urma deraierii unui tren in Rusia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.