Seful Cailor ferate din Rusia a declarat ca principala teza a autoritatilor in legatura cu tragedia produsa vineri noapte in care 39 de persoane si-au pierdut viata, este cea a unui atentat terorist, relateaza AFP.
"In ceea ce priveste versiunile, principala teza care ii ingrijoreaza pe anchetatori este cea a exploziei unui dispozitiv explozibil amplasat de necunoscuti. Altfel spus, varianta unui atentat", a declarat Vladimir Iakunin, potrivit NewsIn.

39 de persoane si-au pierdut viata in Rusia in urma deraierii, vineri seara, a unui tren expres de pasageri care circula pe ruta Moscova-Sankt Petersburg, au anuntat sambata agentiile ruse de presa, care citeaza un bilant furnizat de serviciile de salvare.

Un precedent bilant indica 25 de morti. "Sunt 39, in total", a declarat Aleksandr Basulin, responsabil al Ministerului pentru Situatii de Urgenta, citat de ITAR-TASS. "Erau 25 la inceput, dar alte 14 persoane au fost gasite in exteriorul vagonului", a explicat oficialul.

La randul sau, agentia Interfax, care citeaza un responsabil local, anunta ca noul bilant este de 39 de morti.

Inainte de actualizarea bilantului, autoritatile anuntasera ca intre patru si sapte persoane s-ar putea sa se afle in continuare prinse sub fiarele contorsionate, in conditiile in care 19 persoane sunt date disparute. De asemenea, in spitalele locale au fost internati 95 de raniti.

Deraierea a patru vagoane ale trenului Nevski Express, care asigura legatura dintre Moscova si Sankt Petersburg, a avut loc vineri, la ora locala 21.34 (20.34, ora Romaniei), in regiunea Novgorod, din nord-vestul Rusiei. Potrivit unor surse din cadrul fortelor de ordine citate de agentiile ruse de presa, nu este exclus ca la originea deraierii trenului sa fi stat un act terorist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.