Guvernul de la Sofia intentioneaza sa inchida toate agentiile de stat, urmand ca acestea sa fie inlocuite cu directorate in cadrul ministerelor, a anuntat luni Simeon Djankov, noul ministru bulgar de finante, citat de Sofia News Agency.
"In prezent, Bulgaria are zeci de agentii, toate cu sediul in capitala tarii, Sofia. Le vom inchide pe toate, transferand anumite servicii in teritoriu. Oficialii statului nu trebuie sa-si petreaca toata ziua la birou, ar trebui sa mearga in provincie si sa faca treaba adevarata acolo", a declarat ministrul Simeon Djankov intr-o emisiune a postului national de televiziune bTV. "Am discutat aceasta propunere cu premierul Boiko Borisov, care a fost de acord", a mai afirmat ministrul de finante.

El a adaugat ca noul guvern bulgar va implementa reformele care au fost necesare, dar nu au fost aplicate in ultimii 20 de ani. "Reformele trebuie facute in primele zile petrecute la birou. Aceasta este una dintre lectiile pe care le-am invatat la Banca Mondiala", a declarat Djankov, care a fost economist la Banca Mondiala.

La inceputul acestei luni, guvernul format de partidul "Cetatenii pentru Dezvoltarea Europeana a Bulgariei" (GERB, centru-dreapta), care a castigat alegerile generale din 5 iulie, anuntase ca intentioneaza sa desfiinteze o megastructura, ce grupeaza toate marile companii energetice detinute de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.