Revista americana Glamour a desemnat cele 10 femei ale anului, aseara, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Carnegie Hall din New York. Printre castigatoare s-au aflat Hilary Clinton, Condoleeza Rice, Nicole Kidman, dar si o fetita de 10 ani din Yemen care a avut curajul sa protesteze impotriva casatoriilor aranjate.
Cazul lui Nujood Ali a atras atentia intregii lumi in momentul in care aceasta a cerut divortul de sotul ei, in varsta de 30 de ani. Fetita era maltratata si violata si, nemaisuportand acest tratament a cerut cu disperare ajutorul avocatei Shada Nasser.

Curajul fetitei din Yemen de a cere divortul la numai 10 ani este acum un simbol al luptei impotriva unor astfel de abuzuri.

Copiii-mirese isi cer drepturile

Cele 10 femei votate de catre cititoarele Glamour ca fiind femeile anului 2008 sunt Hillary Clinton, Condoleezza Rice, Tyra Banks, Nicole Kidman, Maureen Chiquet, CEO al brandului de lux Chanel, Misty May-Treanor, Kerri Walsh, Nujood Ali, Kara Walker si Jane Goodall, noteaza Huffington Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.