Detinator a nu mai putin de 9 recorduri mondiale, care au reusit sa socheze intreaga lume, olandezul Wim Hof a tinut mortis sa cucereasca Everestul imbracat doar in sort, informeaza site-ul MountEverest.net.

Insa, in ciuda faptului ca trupul lui rezista la temperaturi incredibile, "olandezul de gheata" a fost nevoit sa renunte la peste 7.400 de metri altitudine din cauza lipsei de oxigen din organism si a degeraturilor severe suferite la un deget.

Wim a inotat in Marea Nordului, sub ghetari, in conditii extreme, ignorand pur si simplu temperaturile
Cu toate ca a fost nevoit sa amane cucerirea Everestului imbracat doar in pantaloni scurti, olandezul Wim Hof a reusit sa stabileasca un nou record mondial atingand cota de 7.400 de metri.

"Omul nu simte frigul. Dupa ce s-a calit stabilind record dupa record inchis in camere de gheata sau ingropat in sloiuri, Wim a fost nevoit sa renunte la expeditie din cauza unor degeraturi la un deget", a declarat purtatorul de cuvand al "omului de gheata", Willibrord Frequin.

Inca de cand se afla la poalele masivului, Wim a fost avertizat de alpinisti veterani ca incercarea sa este extrem de riscanta si ca se poate incheia tragic. Totusi, "olandezul de gheata", care in luna ianuarie a acestui an a alergat intr-o cursa de maraton de 21 de kilometri, chiar sub cercul polar, in Finlanda, nu a renuntat.

La temperaturi de minus 30 de grade Celsius, incaltat in adidasi si imbracat doar cu o pereche de pantaloni scurti, Wim s-a apropiat extrem de mult de cel mai inalt varf din lume, situat la o altitudine de 8.848 de metri, desi multi credeau ca va renunta mult mai devreme. Dupa esecul inregistrat, atletul a decis sa nu mai incerce a doua ora experienta, indreptandu-si atentia catre o alta misiune imposibila: cucerirea Polului Nord, in acelasi echipament.

Olandezul Wim Hof s-a antrenat, doborand record dupa record, pentru tentativa de cucerire a celui mai inalt varf din lume

Conform apropiatilor lui Wim Hof, olandezul angajase mai multe calauze decat ceilalti alpinisti care urca Everestul, pentru a fi in deplina siguranta. Cu toate astea, in ciuda faptului ca trupul lui rezista la frig, organismul a cedat din cauza lipsei de oxigen si a presiunii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.