Astfel, primul vin romanesc care si-ar putea castiga renumele si in industria farmaceutica este un Merlot ieftin.

Cercetatorii de la Hertfordshire University, care au utilizat o tehnologie de ultima ora pentru a stabili nivelul de resveratrol, o substanta speciala gasita in vinul rosu, incearca acum sa-i convinga pe comercianti sa puna acest lucru pe eticheta. si asta pentru ca resveratrolul are efecte incredibile in combaterea unei game variate de virusi.

Richard Hofman, seful echipei de cercetatori care a studiat vinurile de pe piata din Anglia, a spus ca cea mai mare cantitate de resveratrol a fost gasita intr-un vin ieftin de Merlot din Romania.

Citeste si:

La fel de sanatos ca vinul francez

Potrivit testelor, resveratrolul reduce riscul de boli cardiovasculare si cancer. Concentratia de resveratrol variaza de la un vin rosu la altul in functie de soiul de struguri, sol si conditiile climatice. Concentratia mare de resveratrol din vinul rosu se datoreaza procesului de fermentatie. Aceasta este explicatia asa-numitului "paradox frantuzesc". Vinul din podgoriile franceze are un nivel mare de resveratrol, astfel ca accidentele cardiovasculare sunt mai reduse in sudul Frantei.