Un studiu realizat de USLA indica faptul ca persoanele care consuma cel ptuin sase saptamani bauturi acidulate bogate in fructoza risca “sa se prosteasca”.

Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in fructoza incetineste procesul gandirii, afectand memoria si capacitatea de a invata.

"O dieta bogata in fructoza mentinuta o perioada mai lunga de timp afecteaza capacitatea creierului de a invata si de a memora informatii. Dar, daca adaugam acizi omega-3 ne poate ajuta sa minimalizam aceste neajunsuri", a declarat profesorul Fernando Gomez-Pinilla.

Fructoza este o monozaharida prezenta din abundenta in fructe, in anumite legume si in miere. Aceasta are o putere de indulcire superioara zaharozei (zaharul utilizat curent in alimentatie) si este adaugata des in produsele procesate, precum bauturile acidulate, scrie mediafax.ro.

In cadrul studiului s-a luat in calcul fructoza artificiala, folosita ca indulcitor si conservator, nu cea care se gaseste in mod natural in fructe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.