Astronautii americani si canadieni someaza guvernele din intreaga lume sa se pregateasca pentru potentiala coliziune a unui asteroid care ar putea pune capat civilizatiei prezente.
Potrivit digitaljournal, astronautii din cadrul Asociatiei Exploratorilor Spatiului (AES) au mai adaugat ca ignorarea acestui corp celest ar fi o dovada de prostie din partea autoritatilor din intreaga lume. Acestia au transmis Natiunilor Unite un raport ingrijorator, in care vorbeau despre trasaturile meteoritului care ne-ar pune in pericol viata pe Pamant, despre cum pot fi detectate obiectele care ameninta Planeta si diferite metode de deviere a rocilor.

"Nu facem decat sa ne ingropam capul in nisip precum strutul daca inca mai consideram ca Pamantul o sa-si traiasca viata naturala pana la sfarsitul soarelui si nu o sa fie niciodata lovit de vreo alta piatra", a declarat presedintele asociatiei AES, Chris Hadfield, intr-un interviu pentru Toronto Star. "Dar aceasta gandire este prosteasca, este ignoranta pura, deoarece rotim zarul si ne asteptam ca piatra cea mare sa nu cada chiar acum", a mai adaugat acesta.

Poate toti ne amintim scenele din filmele de la Hollywood sau desenele animate in care oameni stau cu mainile in sani si urmaresc un asteroid sau un meteorit cum zboara lin pe cer, asteptand ceva vreme pana la contactul cu Pamantul. Bineinteles, nu va cadea in slowly-motion, deoarece impactul unui corp de ceresc de acest gen este deobicei foarte violent, iar daca va cadea pe Pamant, va avea o viteza supersonica. Judecand dupa severitatea si impactul pe care il va avea aceasta coliziune asupra intregii lumi, poate va asteptati ca mintile luminate de pe intregul Glob sa se fi gandit deja la un plan de protectie impotriva unei asemenea catastrofe naturale. Din nefericire, niciun Guvern si nicio grupare de cercetatorii nu a reusit sa puna pe roate un plan viabil de pregatire a populatiei pentru un asemenea incident.

Deci care ar fi solutia pentru a scapa basma curata din aceasta problema? Potrivit astronautilor, una dintre metode ar fi proiectarea unei rachete inspre meteorit pentru a-l anihila in plina deplasare spre Pamant. Intr-un documentar prezentat de History Channel, (The Universe S01E03: The End of the Earth Deep Threats To Our Planet), astronautii si oamenii de stiinta mai discutau de asemenea si despre o metoda de schimbare a gravitatii sale si plasarea sa intr-o directie de unde nu ar mai pune in pericol Terra. Insa, de la plan pana la actiune este o distanta...de ani lumina.


Se pare insa ca Agentia Spatiala Canadiana (CSA) s-a implicat intr-o actiune ampla de salvare a planetei, iar potrivit CTV News, la inceputul lunii martie 2011 aceasta va lansa satelitul NEOSSat (Near Earth Object Surveillance Satellite) , in valoare de 15 milioane de dolari, menit sa detecteze toti asteroizii din jurul Soarelui, care ne-ar putea pune in pericol viata pe Planeta Albastra. Dar noua muritorilor de rand nu ne mai ramane decat sa ramanem cu capul ingropat in nisip si sa asteptam sa ne cada meteoritul in cap?
Citeste si:
Forțele Aeriene Regale Canadiene își încep misiunea de poliție...
Forțele Aeriene Regale...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.