Astrofizicianul britanic Stephen Hawking este de parere ca omenirea trebuie sa colonizeze spatiul in urmatorii 200 de ani pentru a supravietui.
"Cred ca viitorul pe termen lung al rasei umane se afla in spatiu. Va fi si asa destul de dificil sa evitam producerea unei catastrofe pe Terra in urmatorii 100 de ani, fara a mai vorbi despre urmatorul mileniu sau milion de ani", a declarat savantul britanic pentru site-ul Big think, care se descrie ca un "forum mondial care pune in legatura oameni si idei".

"Rasa umana nu va trebui sa puna toate ouale in acelasi cos sau pe aceeasi planeta", a adaugat Stephen Hawking. "Prevad mari pericole pentru rasa umana. De numeroase ori in trecut, ea s-a aflat intr-o situatie delicata", a adaugat cercetatorul britanic, evocand in special criza rachetelor din Cuba din 1963, potrivit MEDIAFAX.

"Frecventa unor astfel de amenintari va creste, probabil, in viitor. Va trebui sa dam dovada de prudenta si de judecata, pentru a trece cu bine peste ele. Dar sunt optimist", a adaugat Hawking. "Daca vom putea evita o catastrofa in decursul urmatoarelor doua secole, specia noastra va fi salvata in conditiile in care vom reusi sa colonizam spatiul", a mai spus acesta. "Daca suntem singurele fiinte inteligente din galaxie, va trebui sa ne asiguram supravietuirea", a pledat savantul britanic, considerand ca ritmul de crestere a populatiei mondiale si resursele limitate ale Terrei vor ameninta din ce in ce mai mult specia umana. "Din acest motiv, ma declar in favoarea zborurilor in spatiu cu echipaj uman la bord", a precizat cercetatorul.

In aprilie, Stephen Hawking a declarat ca civilizatiile extraterestre exista aproape cu certitudine, iar omenirea ar trebui sa evite orice contact cu ele, din cauza consecintelor ce ar putea fi devastatoare pentru specia umana. [[VIDEO] Life icon: Impresionantul Stephen Hawking]

Stephen Hawking, in varsta de 68 de ani, renumit pe plan mondial pentru lucrarile sale despre univers si gravitatie, este autorul volumului "Scurta istorie a timpului" (publicat si de Humanitas, in 2004), una dintre cele mai de succes carti din literatura stiintifica, si al volumului "George si cheia secreta a universului" (aparut si la Humanitas, in 2009).

Atins de scleroza laterala amiotrofica, o maladie paralizanta cu care a fost diagnosticat pe cand avea 22 de ani, profesorul se deplaseaza intr-un scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si al unui sintetizator vocal. Scleroza laterala amiotrofica - boala Lou Gehrig - se caracterizeaza printr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii, denumite neuroni motori, ce comanda muschii voluntari, care fac posibila miscarea. Boala este progresiva, invalidanta, fatala - mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, insa se stie ca circa 5-10% dintre bolnavi prezinta o forma mostenita a acesteia.

Citeste si:
Ce decizie a luat Cristina Șișcanu, după ce Austria s-a opus...
Ce decizie a luat Cristina...

Stephen Hawking a inceput sa predea la Universitatea Cambridge in 1962. El a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic in 1982 si este membru al Academiei de stiinte americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.