Faptul că Austria s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen nu mai este un secret pentru nimeni și a generat un val de reacții acide atât din partea oamenilor obișnuiți, cât și din partea persoanelor publice printre care se află și Cristina Șișcanu.

Cristina Șișcanu a luat o decizie importantă

România a fost respinsă în ceea ce privește aderarea la Spaţiul Schengen de către Austria, motiv pentru care mii de români au luat foc și chiar au ieșit în stradă sau au făcut gesturi cât de mici pentru a se răzbuna pe decizia oficialilor de la Viena. Printre aceștia se află și vedete de la noi din țară care nu s-au putut abține să nu își exprime și ele punctul de vedere în mediul online despre tot ceea ce s-a întâmplat.

La finalul acestui an, Cristina Șișcanu și cei dragi ei ar fi trebuit să plece într-o vacanță la Viena, pentru a se bucura de frumusețile orașului, pentru a petrece câteva zile departe de casă și, nu în ultimul rând, pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume, doar că având în vedere situația actuală, în semn de susținere pentru România, ea a decis să nu mai meargă, cu riscul de a pierde banii pe care i-a dat pe bilete și care pentru ea nu sunt chiar atât de importanți.

„Săptămâna viitoare trebuia să fim la Viena... la târgurile de Crăciun. Am anulat rezervările chiar dacă am pierdut niște bani. Austria este o țară care ne plăcea foarte mult.”, a povestit Cristina Șișcanu, pe contul ei Instagram.


Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, nu a fost de acord cu decizia guvernului de la Viena care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen și nu a ezitat să ofere o serie de declarații în acest sens. Acesta regretă profund decizia oficialilor și consideră, printre altele, faptul că nu pot face față provocărilor migrației decât împreună cu partenerii lor din UE și încă speră că vor ajunge la un acord.

Citeste si:
Cristina Șișcanu, desființată după ce a recunoscut că îi umblă în...
Cristina Șișcanu, desființată...

„Regret profund decizia guvernului austriac de a bloca aderarea la Schengen a României și Bulgariei. Este adevărat că Austria se află într-o situație dificilă din cauza numărului foarte mare de solicitanți de azil. Dar blocarea extinderii Schengen nu constituie o soluție. Dimpotrivă, economia austriacă este acum amenințată cu amenzi ca urmare a contramăsurilor românești.

Nu putem face față provocărilor migrației decât împreună cu partenerii noștri din UE. Sper că o soluție prin dialog va fi posibilă în curând.", a notat Alexander Van der Bellen, pe Twitter.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Decembrie 2022 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.