Dependentii de exercitii fizice au aceleasi simptome ca si consumatorii de cocaina, atunci cand incearca sa se opreasca.
Cei care incearca sa renunte la efectuarea zilnica a exercitiilor fizice trebuie sa se confrunte cu stari de frisoane, tremur al dintilor si clipit des, exact ca si dependentii de droguri. Practicile sportive excesive pot duce, intr-un final, catre o afectiune periculoasa, denumita anorexie atletica, potrivit unui studiu recent al neurocercetatorilor din cadrul universitatii Tufts din Boston

Avertismentul oamenilor de stiinta se refera la cei care fac din exercitiile sportive o obsesie, simtindu-se dependenti de ele ca urmare a eliberarii de endorfine ce preceda aceasta activitate. “Ca si mancarea sau alte componente ale vietii noastre, si in ceea ce priveste exercitiile fizice, moderatia este cheia”, sustin acestia citati de Daily Mail.

Potrivit unui articol publicat in Behavioural Neuroscience, acestia au declarat ca moderatia este cheia in toate aspectele vietii, iar excesele nu fac decat rau, oricare ar fi natura lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.