Fiind o legumă-condiment, usturoiul posedă numeroase proprietăți benefice pentru organism, fiind un aliment antimicrobian, antifungic, imunostimulator. În plus, acesta ajută la scăderea colesterolului, acțiunea antitumorală.
Sărac în calorii, dar cu o mare densitate de fibre, minerale și vitamine, spanacul se integrează perfect în noțiunea actuală de alimentație sănătoasă. Grație conținutului ridicat de fibre și vitamine cu rol antioxidant (Vitaminele C, A si E), spanacul este un aliment excelent pentru prevenirea cancerului.
Varza kale sau chinezească este bogată în calciu, vitamine, antioxidanti, dar și în fier, fosfor, calciu, magneziu si zinc, minerale importante pentru structura osoasă normală.
Fiind bogați în apă și în minerale, castraveții sunt revigoranți și săraci în calorii. În dermatologie, castravetele este considerat un calmant eficace, fiind aplicat pentru a combate roșeața și mâncărimile.
Ardeiul poate fi considerat un cocktail de vitamine, conținând vitaminele A, D, E, B6 și acid folic. Este important să fie consumat crud sau să fie gătit rapid, pentru a nu-și pierde valoarea nutrițională.
Fructele și legumele sunt o resursă importantă de vitamine, minerale și fibre de care are nevoie organismul tău. Este recomandat să servim zilnic cel puțin cinci fructe și legume deoarece sunt aliații sănătății și ai stării de bine!