Asigura sanatatea gastro-intestinala
5/11
Conținutul ridicat de fibre din migdale le confera proprietati prebiotice, care contribuie la sanatatea tractului gastro-intestinal. Prebioticele sunt substante alimentare nedigerabile, care servesc drept hrana pentru bacteriile bune din tractul intestinal si ajuta la mentinerea unui echilibru sanatos.
Ajuta la mentinerea greutatii
6/11
Migdalele ajuta la mentinerea unei greutati optime. Fibrele, proteinele si grasimile pe care le contin satura, astfel incat nu se simte nevoia de a manca prea mult. Migdalele pot chiar sa blocheze absortia de calorii. Din pricina aportului considerabil de calorii- 160 de calorii/23 de migdale- este recomandat sa nu se depaseasca mai mult de o portie pe zi.
Ajuta la imbunatatirea aspectului pielii si al parului
7/11
Contine mai mult de 20 de flavonoide, avand puternice efecte antioxidante. Folosit pe par sau piele, sub forma de ulei, de exemplu, confera hidratare si imbunateste vizibil aspectul.
Reduc riscul aparitiei cancerului
8/11
Cercetatorii Departamentului de Nutritie, Universitatea din California, au efectuat un studiu pentru a determina efectul migdalelor in cazul cancerului de colon. Potrivit autorilor, rezultatele au sugerat: "Consumul de migdale poate reduce riscul de cancer de colon, iar acest lucru se face prin intermediul a cel putin unui component asociat lipidelor, pe care migdalele le contin".
Migdalele sunt disponibile intr-o varietate de preparate si poate fi greu de ales si de stiut, care este starea potrivita in care ar trebui consumate. In ciuda faptului ca cei mai multi prefera gustul prajit, migdalele crude, nesarate sunt un pariu sigur. Desigur, atat migdalele crude, cat si cele prajite contin o doza mare de nutrienti si minerale, insa prin procesul de prajire, unele elemente benefice se pierd. Migdale prajite uscate au aceeasi cantitate de calorii ca migdale crude, in timp ce migdale prajite in ulei contin usor mai multe calorii.
Riscurile potentiale
10/11
Exista riscuri potentiale asociate consumului de migdale. Alergia la migdale, este de fapt, unul din riscurile cele mai comune. Daca esti alergic la migdale este important sa eviti orice produse alimentare care le pot contine. Ele sunt utilizate pentru a face martipan si praline; sunt folosite uneori in prajituri, biscuiti, paine, ciocolata, inghetata, si anumite lichioruri .
- Migdalele intaresc oasele si dintii, datorita continutului de fosfor?
- Din Egiptul antic si pana in zilele noastre, migdalele erau un ingredient popular in prepararea lotiunilor?
- Statele Unite sunt cel mai mare producator de migdale?
- In 2010, potrivit Organizatiei pentru Alimente si Agricultura, au fost produse 2, 51 milioane de tone de migdale?
Prin incorporarea a 23 de migdale in dieta zilnica, se asigura aportul unor nutrienti esentiali. Sunt bogate in vitamina E, calciu, magneziu și potasiu. În plus, acestea sunt o sursă importantă de proteine si fibre, avand in acelasi timp un continut scazut de zahar. Migdalele crude contin 13 grame de grasimi nesaturate sanatoase si un gram de grasimi saturate. Nu contin colesterol sau sare. Dintre oleaginoase, migdalele contin cele mai multe proteine, fibre, calciu si vitamina E. În timp ce multe dintre aceste calorii provin din grasimi, primeaza grasimile nesaturate sănătoase și nu cele de tipul saturate, nesanatoase.
Migdale reduc cresterea nivelului de zahar si a insulinei din sange, dupa mese. Potrivit unui studiu realizat de American Diabetes Association, o dieta mediteraneana, care incorporeaza oleaginoase de tipul migdalelor ajuta la lupta impotriva diabetului, fara modificari semnificative de greutate sau aport caloric.
Mentin sanatatea inimii
3/11
Migdalele pot reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Multe dintre substantele nutritive din migdale contribuie la mentinerea sanatatatii inimii. In primul rand, migdalele sunt bogate in magneziu, esential in prevenirea atacurilor de cord si hipertensiunii arteriale. Mai multe studii clinice au demonstrat, de asemenea, ca migdalele pot fi eficiente in reducerea colesterolului rau si conservarea colesterolului sanatos, care joaca un rol important in sanatatea inimii.
Ajuta la buna functionare a creierului si hranesc sistemul nervos
4/11
Migdalele contin riboflavina si L-carnitina, nutrienti care stimuleaza activitatea creierului si poate reduce, de asemenea, riscul aparitiei bolii Alzheimer. In egala masura, ajuta la cresterea nivelului intelectual, asigurand longevitate.
Migdalele crude, nesarate sunt o gustare delicioasa si hranitoare, ingloband o serie de beneficii pentru sanatate. Fiind bogate in vitamine, fibre, minerale si proteine, o mana de migdale pe zi, asigura o optime din proteinele zilnice necesare. Healthyeating.com, medicalnewstoday.com si care2.com ajuta la descoperirea proprietatilor necunoscute ale migdalelor.