Un iaurt degresat (nu iaurturile cu arome care sunt bogate in zahar) poate fi un plus pentru sanatate in alimentatia de zi cu zi pentru a-ti asigura portia de magneziu. Adaugarea unor felii de banane si ciocolata neagra razuita poate face dintr-un simplu iaurt un mic dejun satios sau un desert gustos. Un iaurt de 245 g contine 47 mg de magneziu.
Fructele uscate, in special smochinele, pot contine cantitati insemnate de magneziu. La fel ca nucile sau semintele, acestea pot reprezenta gustarea dintre mese pe durata unei zile. Prunele uscate, caisele, curmalele si stafidele sunt de asemenea bune de consumat intre mese si nu numai. 75g de smochine uscate contin 51 mg de magneziu.
Fasolea si lintea sunt o sursa foarte buna de vitamine si minerale. In medie, acestea contin cantitati mari de fibre alimentare, fier, proteine, vitamina B1, zinc si potasiu. Boabele de soia sunt si ele deosebit de bogate in magneziu si un mare plus in dieta alimentara de zi cu zi. 172 g de boabe de soia fierte contin 148 mg de magneziu.
Avocado este un fruct foarte usor de inclus in dieta alimentara a oricarei persoane. Datorita continutului mare de magneziu, acesta ajuta si la reglarea glicemiei din sange. Un avocado de marime medie contine 58 mg de magneziu.
La fel ca si potasiu, bananele sunt o alta sursa importanta de magneziu. Adaugarea unei banane ca aliment de baza al micului dejun, iti va asigura de asemenea, si cantitatea de magneziu necesara.
O banana de marime medie contine 32 mg de magneziu.
Macroul este un peste gras care contine acizi grasi esentiali omega-3, combinati cu proteine si vitamina B. Este, de asemenea, destul bogat in magneziu, astfel daca iti cumperi file proaspat de macrou pe care sa il incluzi in alimentatie, acesta va ajuta la mentinerea unui organism sanatos. Un file de macrou contine 82 mg de magneziu.
Frunzele verzi, cum ar fi sfecla, spanacul sau varza creata, ofera o doza zilnica de magneziu. Spanacul este deosebit de bun, deoarece contine o serie de vitamine si minerale, inclusiv vitamina K, acid folic, vitamina E, C, B6, fier, proteine si calciu. 180 g de spanac gatit contine 157mg de magneziu.
Consumul de nuci si seminte este, probabil, cel mai bun mod de a obtine aportul de magneziu. Recomandat este insa sa se exagereze, deoarece acestea au si un continut ridicat de grasimi. Semintele de dovleac sunt una dintre cele mai bune surse de magneziu, dar si migdalele, nucile de Brazilia, caju - toate contin un nivel ridicat de magneziu. 28 g de seminte de dovleac au un continut de 150 mg de magneziu.
Cerealele integrale sunt cele mai cunoscute pentru continutul bogat in fibre, dar si pentru continutul de minerale esentiale, inclusiv fier, seleniu si, desigur, magneziu. Orezul brun, orezul salbatic, quinoa, meiul si hrisca sunt recomandate a fi consumate datorita cantitatii bogate in magneziu. De exemplu, 195 g de ore brun fiert contine 86 mg de magneziu.
Acest lucru va face orice iubitor de ciocolata fericit, deoarece ciocolata neagra este o sursa foarte buna de magneziu, insa si aceasta trebuie consumata cu moderatie. Un patrat de ciocolata neagra (29g) contine 95 mg de magneziu.
Existenta unei cantitati potrivite de nutrienti in corpul nostru este esentiala pentru functionarea normala si sanatoasa a acestuia. Unul dintre cei mai importanti nutrienti este magneziul, deoarece asigura indeplinirea mai multor functii in cadrul organismului. Astfel, fara suficient magneziu in organism, putem acuza stari de rau, atat fizice cat si mentale. De aceea, este foarte important sa ne asiguram cantitatea zilnica de magneziu in organism si putem face acest lucru fara a apela la solutii pe baza de medicamente.
Iata care sunt potrivit Lifehack.org, alimentele din care ne putem lua doza zilnica de magneziu.