Stresul este unul dintre cei mai periculosi factori ai vietii de astazi. Fie ca ne dam seama fie ca nu ne dam seama, rutina zilnica si toate problemele care ne inconjoara in fiecare zi, contribuie fiecare asupra starii noastre fizice si mintale. Cercetarorii sustin ca mai bine din 60 la suta din populatia planetei sufera de afectiuni provocate in urma stresului prea ridicat. Oamenii de stiinta propun un top al alimentelor care, din punctul lor de vedere, contribuie la eliminarea stresului.

main foto : Tracy Hunter via flickr.com

Ciupercile
Ciupercile sunt un aliment care seamana foarte mult cu carnea. Fiind bogate in proteine ele ofera o masa satioasa, dar in acelasi timp cu aproape 400 de calorii mai putin decat o masa care include si carne. Se presupune ca ciupercile joaca un rol important in prevenirea cancerului la san si de asemenea ajuta la stabilizarea nivelului de estrogen in randul femeilor.

Propuneri de retete cu ciuperci

Orzul
Orzul este cunoscut pentru puterea sa de a elimina colesterolul. Orzul hidrateaza tegumentele si regleaza tensiunea arteriala. Alimentul ajuta la imbunatitrea circulatiei si astfel la starea ta generala de sanatate.

Nuca
Alimentul este o surprinzatoare sursa de acizi grasi Omega 3. Si aici nu trebuie inteles gresit, Acizii grasi Omega 3 sunt grasimi care nu intra in categoria : Daunator. Acizii Omega 3 sunt esentiali pentru dezvoltarea si sanatatea organismului uman si care trebuie furnizati prin aport dietetic deoarece nu se sintetizeaza in corp.
Nuca este astfel un aliment care contribuie pozitiv la santatea ta si inacelasi timp te ajuta sa te simti mai bine.

Propuneri de retete cu nuca

Pastele din fibre
Pastele care au la baza fibre (grau, porumb, orz) sunt unele dintre cele mai indicate alimente pentru santatea ta. Chiar daca foarte multe diete elimina pastele pentru continutul lor hipercaloric, cele care au la baza fibre sunt benefice si trebuie consumate destul de des.

Arahidele si untul de arahide
Grasimile monosaturate (sunt bune) sunt mai mult decat prezente in untul de arahide, iar inima ta are nevoie de aceste grasimi. O stare buna a mintii vine si dintr-o stare buna a corpului. Nu trebuie sa exagerezi cu arahidele sau untul de arahide, dar putin din fiecare ajuta foarte mult la o sanatate perfecta.

Propuneri de retete cu unt de arahide

Quinoa
Acest aliment este foarte interesant. Pentru cei care nu stiu foarte multe despre quinoa, alimentul este foarte bogat in proteine.Nu face parte din sfera graului sau a porumbului, chiar daca la prima vedere esti tentat sa crezi acest lucru. Boabele de quinoa sunt mici si relativ rotunde, de culoare alb-galbuie. Planta creste la inaltimi foarte mari (peste 4000 m) in America de Sud.

Citeste si:
Alimentele care NU trebuie reîncălzite niciodată în cuptorul cu...
Alimentele care NU trebuie...

Quinoa este foarte hranitoare, foarte sanatoasa, bogata in proteine si, evident, lipsita de colesterol. O masa cu quinoa inlocuieste carnea care este bogata in colesterol si grasimi care nu fac decat sa va oboseasca organismul.

Dieta cu quinoa ajuta in prevenirea bolilor de rinichi sau ale sistemului circulator.

Laptele degresat
Laptele este in general un aliment bun. El contine cei 9 nutrienti esentiali: calciu, foarte multe dintre vitaminele B si de asemenea vitamina D, care joaca un rol important in prevenirea cancerului.

Propuneri de retete care au la baza laptele degresat

Migdalele si lintea
Cele doua alimente sunt mai mult decat recomandate in dieta zilnica. Atat migdalele cat si lintea combat colesterolul ceea ce inseamna ca si problemele de circulatie se pot elimina.

Propuneri de retete cu linte

Bulgurul
Bulgurul este grau zdrobit, cu o granulatie mai mare decat cuscusul. Acesta se gaseste in general la magazinele care ofera ingrediente orientale. Graul, elementul esential al bulgurului, este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica.
Graul stimuleaza neuronii si imbunatateste circulatia sangelui. Astfel, o dieta care include si grau sau orice forma de aliment in care se gaseste si grau, ajuta la mentinerea unei minti limpezi si sclipitoare. Stresul nemafiind o problema.

Citeste si:
Sursă bogată de vitamine și fibre! Beneficiile porumbului fiert
Sursă bogată de vitamine și...

Afinele

Acest superfruct are un rol incredibil in starea de sanatate generala. Potrivit cercetatorilor afinele sunt un antioxidant natural, iar dieta care include afine este mai mult decat indicata in viata oricarei persoane. Pe langa acest lucru, Afinele au o doza foarte mare de Vitamnia C care contribuie la energia ta zilnica.

Propuneri de retete cu afine


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.