Vremea se va răci în toată țara, după ce o masă de aer polar va pătrunde în România zilele viitoare. Meteorologii au anunțat că vor fi furtuni, frig și vijelii. Vestea bună este că în weekendul de 1 Mai, ploile se mai răresc.

Aer polar peste toată România

Vom avea vreme la extreme. Un val de precipitații va ajunge pe teritoriul țării noastre. De mâine vorbim despre instabilitate atmosferică accentuată. Este vorba de ploi, vijelii, grindină și chiar îngheț. Ulterior, spre finalul săptămânii viitoare, vremea se va încălzi. Marți, ploile cuprind întreaga țara, iar precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

„Vor fi ploi cumva mai organizate de data aceasta în jumătatea vestică la început şi apoi în celelalte regiuni până miercuri chiar după amiază când le vom regăsi în partea de sud est a teritoriului. Vorbim de ploi ce vor avea şi caracter de aversă, vor fi însoţite de descărcări electrice, în consecinţă şi cantităţile de apă vor fi local mai însemnate, peste 15-25 de litri pe mp şi chiar peste 30-40 de litri pe mp pe arii restrânse în zonele montane”, a transmis Alina Șerban, meteorolog.

De miercuri, ponderea ploilor se va muta pe partea centrală, estică și sud-estică a țării și partea sudică. Tocmai de joi putem să vorbim de ameliorare sub aspectul precipitațiilor.

Și joi va fi la fel, chiar temperaturile vor fi ușor mai negative în depresiuni. În dimineața acestei zilei, temperaturile acolo vor atinge -2 grade Celsius prin depresiuni, va fi brumă și îngheț.

Dar tot de joi încolo va fi o ameliorare sub aspectul precipitațiilor și, totodată, și temperaturile vor începe să crească spre weekendul viitor. Datele de acum arată că vineri și sâmbătă va fi o vreme destul de frumoasă în cea mai mare parte, ploi puține, dar duminică-luni poate crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Prognoza meteo în săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

În perioada 1-8 mai, temperaturile vor contiua să fie scăzute. „Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte de cât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”, au precizat meteorologii pentru perioada 1-8 mai 2023.

Prognoza meteo în săptămâna 08.05.2023 – 15.05.2023

Abia de la jumătatea lunii mai, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei. „Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-estice, centrale și sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, au precizat meteorologii pentru intervalul 8-15 mai 2023.

Prognoza meteo în săptămâna 15.05.2023 – 22.05.2023

În perioada 15-22 mai 2023, „mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”.

Citeste si:
Ciclonul mediteranean care a devastat Europa se apropie de România....
Ciclonul mediteranean care a...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Aprilie 2023 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.