Ciclonul mediteranean care a devastat Europa se apropie de România și va aduce temperaturi de vară și furtuni violente. Specialiștii meteo spun că și în sezonul cald vremea va fi la extreme.

Ciclonul mediteranean se apropie de România: va aduce temperaturi de vară și furtuni violente

Un ciclon mediteranean va aduce în România temperaturi de vară. 30 de grade Celsius vor fi în sud, dar și furtuni violente cu ploi abundente. După câteva zile, vijeliile vor dispărea. Meteorologii au susținut că episoadele ploaie - soare vor alterna și după, la intervale scurte. De asemenea, la vară vremea va fi tot la extreme, cum a fost și primăvara aceasta.

„Ne apropiem de finalul unei primăveri atipice. În martie şi aprilie a nins mai mult decât întreaga iarnă, astfel ca s-a schiat în condiţii bune inclusiv de 1 Mai. În schimb, mai, în mod normal, cea mai instabilă lună din an, a adus puţine furtuni deocamdată”, a transmis Simona Căpșună, meteorolog.

Ciclonul mediteranean a făcut dezastru în Europa

În Italia a plouat atât de mult încât viiturile au luat pe sus mașini grele de câteva tone și au trecut prin curțile localnicilor. Școlile din Bologna și Ravenna au fost închise ca măsură de precauție.

Și Bosnia, și Croația arată ca după potop. În multe orașe, șoselele sunt la doi metri sub ape, iar sute de militari au fost chemați de urgență la evacuări. Jumătate din Europa este în continuare sub avertizare de vreme severă, vând de peste 120 de kilometri pe oră și ploi abundente.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Mai 2023 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.