S-a oprit viscolul, dar mai multe drumuri din estul României sunt în continuare blocate de nămeți. Meteorologii ANM ne avertizează că după ninsori și viscol, lovește gerul. Până în weekend, temperaturile vor coborî până la -20 de grade Celsius.

ANM: România, lovită de ger după viscol și ninsori. Se vor înregistra temperaturi de -20 de grade

De mai bine de două zile, pe Drumul Național 22, între Râmnicu Sărat și Brăila, nu se mai poate circula. Dunele de zăpadă de peste jumătate de metru acoperă șoseaua, iar vântul puternic formează alți nămeți. Autoritățile spun că intervin cu peste 10 utilaje, însă în zadar.

„Cel mai problematic drum din ţară. Din cauza viscolului şi poziţionării lui perpendicular pe culoarul de vânt”, a transmis Sorin Robu, director Direcția Regională de Drumuri Buzău.

În Galați, în nămeții de pe șosea, cinci mașini au rămas împotmolite. Printre ele și cea a primarului din comuna Cerțești. „Era o familie care se ducea la Iaşi, o familie din altă comună, din Corod. Că pentru aia m-am aruncat şi eu”, a declarat Daniel Cotoranu, primar Cerțești, Galați.

Deszăpezirea a fost oprită total pe mai multe tronsoane de drum. „Am acţionat ieri toată ziua, fără nicio eficienţă. Combustibil, utilaje, timp pierdut. Când ne întorceam, era identic”, au spus autoritățile.

Viscolul a făcut ravagii şi pe drumurile din Vrancea, Dolj şi Gorj. La minus 15 grade, între Novaci și Rânca, maşinile au circulat doar însoţite de utilajele de deszăpezire. În Vaslui, zăpada a blocat accesul ambulanței la o pacientă aflată în stare gravă, astfel încât echipajul medical a fost nevoit să o care pe femeia de 51 de ani cu o pătură până la salvare.

Gheața de pe drum a îngreunat și mai multe intervenția, iar ambulanța a pornit spre spital tocmai după ce oamenii din sat au împins-o. Meteorologii ne avertizează că după valul de ninsori, un anticiclon aduce ger, care va persista în România până la finalul săptămânii, în timp ce la munte vor continua ninsorile.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Februarie 2023 - 08 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.