Comitetul Național pentru Situații de Urgență a declarat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorilor abundente și a viscolului.

Stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorii li a viscolului

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile prognozate începând de sâmbătă, premierul Nicolae Ciucă a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

La ședința CNSU a fost discutată măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea. Astfel, Ministrul Afacerilor Interne a fost abil pentru a aviza hotărârea. În urma deciziei, se vor impune mai multe măsuri în scopul siguranței și securizării persoanelor în vreme nefavorabilă.

"Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate", transmite Guvernul.

Mai multe drumuri naționale, închise din cauza ninsorii și viscolului

De curând, în Vrancea au început a fi înregistrate efecte meteorologice periculoase, iar acest lucru a dat mari bătăi de cap atât autorităților, cât și conducătorilor auto și pietonilor. În cursul zilei de sâmbătă, pompierii salvatori au intervenit cu mijloace de intervenție specifice pentru preluarea și transportarea a două gravide la cele mai apropiate unități medicale pentru a primi îngrijirile necesare.

Prefectul din Vrancea, Nicușor Halici, a venit cu un apel către populația din județ, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a declarat stare de alertă în județ, din cauza ninsorii și a viscolului. Acesta îi îndeamnă pe oameni să circule cu prudență, să evite ieșirile în oraș pe lungă durată, pietonii să traverseze doar în locurile permise și semnalizate ca atare, asigurându-se în prealabil.

Citeste si:
Un nou cutremur a avut loc în România. Ce intensitate a avut acesta
Un nou cutremur a avut loc în...

Ninsorile și viscolul au căzut brusc pe teritoriul României după apariția unui ciclon de aer rece. Acest lucru a îngreunat circulația rutieră în mai multe părți ale țării. În zonele montane mai multe mașini au rămas blocate în nămeți, în timp ce în alte zone mai multe drumuri naționale au fost închise.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2023 - 08 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.