Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 6 februarie - 6 martie 2023. Conform climatologilor, săptămâna viitoare o să avem parte de o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor din țară. Iată cât durează episodul de ger și când se încălzește.

Prognoza meteo ANM pentru perioada 6 februarie - 6 martie 2023

ANM a emis vineri, 3 februarie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menţine deosebit de rece în majoritatea zonelor țării. Pe arii extinse va fi ger în prima parte a zilei și în a doua, iar temperaturile maxime se vor situa între -8 și 1 grad Celsius. Valorile minime vor fi cuprinse în majoritatea teritoriului între -16 și -7 grade Celsius, cu valori izolat mai scăzute, în jurul a -20 de grade Celsius, îndeosebi în depresiuni și mai ridicate în sud-est, unde vântul va amplifica senzația de frig.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de est a României, unde pe spații mici va fulgui. Vântul va continua să aibă intensificări în est, în sud-est și în zona Carpaților de Curbură, local cu rafale de 55...65 km/h mai ales în prima parte a intervalului. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo ANM 6 - 13 februarie 2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile centrale, nordice și la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo ANM 13 - 20 februarie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Prognoza meteo ANM 20 - 27 februarie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Prognoza meteo ANM 27 februarie - 6 martie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această peroadă, la nivelul întregii țări, potrivit ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.