Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 17 ianuarie. Climatologii au anunțat că temperaturile vor crește semnificativ. Însă vremea caldă va aduce un cer noros, însoțit de averse cu tunete și fulgere în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 17 ianuarie: vremea în țară

Marți, 17 ianuarie, vremea se încălzește în toată țara, iar la munte sunt anunțate din nou precipitații mixte. Pe creste vor fi precipitații mixte și rafale ale vântului. În prima parte a zilei, îndeosebi în sudul teritoriului, se va forma ceață. Miercuri, 18 ianuarie, temperaturile maxime se vor situa între 11 și 20 de grade Celsius.

Totuși, cerul va fi preponderent noros în cea mai mare parte a țării, cu ploi în jumătatea de nord-vest și în estul României cu averse însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 17 ianuarie: vremea la munte

Marți, 17 ianuarie, vremea se încălzește. În Capitală va ploua, iar temperaturile vor arăta la amiază 15 grade Celsius. Miercuri, 18 ianuarie, va fi neobișnuit de cald pentru această dată, maxima zilei fiind de 20 de grade Celsius. Vremea caldă aduce averse cu tunete și fulgere.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 17 ianuarie: vremea la munte

La munte, marți, 17 ianuarie, cerul va fi noros. Vor fi precipitații mixte în masivele sudice și vestice, iar pe crestele Carpaților Meridionali vântul va sufla cu putere.


  • Sinaia - 0

  • Predeal - 2

  • Păltiniș - 3

  • Stâna de Vale - 5

Estimări meteorologice pentru intervalul 16.01.2023 - 13.02.2023

Săptămâna 23.01.2023 - 30.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.01.2023 - 06.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

06.02.2023 - 13.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.