Românii au sărbătorit Crăciunul cu vreme de primăvară, în sudul țării înregistrându-se temperaturi și de 16 grade Celsius. Vremea atipică, însă, continuă, căci și de Revelion va lipsi zăpada. Meteorologii spun că vom avea zile călduroase până la finalul anului.

Prognoza meteo ANM pentru finalul anului 2022

În București, azi, oamenii au ieșit la plimbare după masa de sărbătoare îmbrăcați lejer. Vreme de primăvară este și la malul mării. În Constanța, temperaturile de până la 10 grade Celsius au fost suficiente cât să îi scoată pe localnici și turiști la plimbare.

Cei care au vrut să vadă în mod expres zăpada în acest an au mers la munte, unde nu a nins, dar, spre bucuria tuturor, au fost puse în funcțiune tunurile de zăpadă. Temperaturile vor fi ridicate și în următoarele zile, ba chiar vremea va arăta astfel aproape toată iarna.

„În zilele următoare rămânem pe acest fond de vreme caldă, chiar până la finele anului 2022 și chiar și începutul anului 2023. Dar în continuare cu precizarea că există probabilitatea destul de mare ca noaptea și dimineața să avem încă parte de nebulozitate ridicată, de ceață, mai ales în sudul și în estul țării”, a declarat Oana Păduraru, meteorolog, pentru Observator.

Specialiștii meteo spun că ninsorile de alădată vor deveni o amintire și vor fi înlocuite de ploi în lunile de iarnă.

Cum va fi vremea de Revelion

Meteorologii anunță că în săptămâna dintre Crăciun și Revelion, cât și în noaptea de Anul Nou, temperaturile se vor încadra în normalul acestei perioade. Va fi o medie de -4...-2 grade Celsius în zona stațiunilor montane, aproximativ 0 grade Celsius în Transilvania, Oltenia și Moldova și temperaturi pozitive în Muntenia și Dobrogea, unde media va fi de 2 grade Celsius.

La mare, de Revelion vor fi cele mai ridicate temperaturi din țară, în jur de 4 grade Celsius. În nordul Bucovinei, s-ar putea înregistra cele mai scăzute valori din afara zonei montane, cu o medie de -3 grade Celsius.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Cum va fi vremea de Bobotează 2023

În prima săptămâna din noul an și de Bobotează, vremea se va răci în toată țara, iar mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul.

Mediile în România vor fi sub pragul înghețului. Numai pe litoral va fi o excepție, înregistrându-se o medie în jur de 2 grade Celsius. În zona Carpaților Orientali și a depresiunilor se vor înregistra temperaturi medii de -6 grade Celsius, în vreme ce în stațiunile montane din Meridionali și Apuseni vor fi aproape -4 grade Celsius.

Transilvania și Moldova vor avea valori în jur de -2 grade Celsius, iar în restul țării media va fi între -1 și 0 grade Celsius. Cât despre precipitații, specialiștii meteo anunță că vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, potrivit prognozei ANM.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Sursa foto: meteoromania.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Decembrie 2022 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.