Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de vineri, 9 decembrie. Climatologii au anunțat că vremea se încălzește, va fi ceață, iar trecător va burnița.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 9 decembrie: vremea în țară

Vineri, 9 decembrie, vremea se încălzește în extremitatea de sud-est, în timp ce în sudul și în estul teritoriului va fi ceață, iar trecător va burnița slab. În jumătatea de vest a țării, ploile se vor extinde, iar la munte, la peste 1.800 de metri altitudine, vântul o să bată cu putere și vor fi precipitații mixte. Maximele vor fi cuprintre între 1...2 grade Celsius și 14 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 9 decembrie: vremea la București

Vineri, 9 decembrie, vremea va fi închisă, va ploua sau va burnița, iar temperatura maximă nu va depăși 7 grade Celsius. Sâmbătă, 10 decembrie, temperatura crește. 13 grade Celsius vor fi la amiază, dar va fi înnorat la începutul zilei, când poate fi ceață sau burniță. Noaptea se poate să plouă slab.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 9 decembrie: vremea la munte

La munte, vineri, 9 decembrie, cresc temperaturile, dar vor fi precipitații mixte izolat în Munții Carpați. În majoritatea zonelor se va forma polei, iar pe creste vântul o să fie activ.


  • Sinaia - 3

  • Predeal - 4

  • Păltiniș - 2

  • Stâna de Vale - 5

Săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

Săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest și centru.

Citeste si:
Prognoza meteo - 30 ianuarie 2023. Ninsori viscolite în mare parte...
Prognoza meteo - 30 ianuarie...

Săptămâna 19.12.2022 – 26.12.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 26.12.2022 – 02.01.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămâmă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, conform ANM.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2022 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.